[Video] Dierendag: Ode aan de compostworm door Omroep West

[Video] Dierendag: Ode aan de compostworm door Omroep West

Op maandag 3 oktober, de dag voor dierendag, werden we gecontact door Omroep West met de volgende vraag: “Zouden jullie het leuk vinden om ter ere van dierendag wat te vertellen over wormen?” Ja natuurlijk! Anita Janssen, verslaggeefster van Omroep West, heeft 4 oktober de tijd genomen om een leuke reportage te maken over de compostwormen in een Wormenboerderij. Geen stukje over Bello de Labrador of Minoes de Europese korthaar, maar over Pellè de compostworm (De worm in ons logo is gedoopt tot Pellè, door één van de vrijwilligers van Print Plezier, onze drukker).

Tijdens de reportage wordt er vooral ingezoomd op de worm en gaat het niet echt over het verwerken van je GFT in een Wormenboerderij. Met een paar gevatte vragen probeert Anita erachter te komen bij Emiel, van de Wormenboerderij, wat een worm fijn en niet fijn vind. Wat eten wormen graag, waar moet een worm aan voldoen om in de Wormenboerderij te mogen wonen en houden de wormen van pianomuziek? Kijk via deze link de informatieve en soms komische video. Of kijk de hele nieuwsuitzending van 4 oktober. Vanaf minuut 13:00 begint het item van de Wormenboerderij.

 

Omroep West

Omroep West is de regionale publieke omroep van Den Haag en omstreken. Ze hebben een programmering op zowel TV als radio. Via beide kanalen werd er op dierendag aandacht besteedt aan de Wormenboerderij.

Volgende lezen

[Krant] Interview Wormenboerderij in Buitenhof Bruist
[Video] Te gast bij NPO ZAPP Natuur de Luxe

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Gratis E-book!

Download nu de gratis pdf van "Composteren met wormen voor beginners" en ontdek de fascinerende wereld van de compostworm.

Ontvang gratis E-book